Elektronikus jegyrendszer: Tarlós István újabb magyarázattal állt elő

Tarlós István főpolgármester szerint 2020 körül várható a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetése.
Domokos László, 2018. november 30. péntek, 21:12
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A politikus pénteken megbeszélését folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, és a Volán, valamint a MÁV országos elektronikusjegyrendszer-projektjére rákapcsolódik majd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. projektje. A BKK projektje befejeződik, méghozzá belátható időn belül - mondta Tarlós István az Echo TV-ben.

Szavai szerint fővárost nem érte pénzügyi veszteség. A projekt hét fázisból állt, ebből négy már befejeződött 2018 nyarára. Csak azok a kifizetések történtek meg, amelyek mögött teljesítések vannak - tehát az eszközök túlnyomó részét leszállították, ezek rendelkezésre állnak, csak nincsenek beszerelve.

A fővárosi önkormányzat kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) és ez érvényben van. Ettől függetlenül a BKK önállóan kötött egy másik, kivitelezői szerződést egy német céggel. Ezt mondta fel a cég igazgatósága november 21-én.

A politikus szerint ha nem mondják fel a kivitelezői szerződést, akkor veszélybe került volna a finanszírozási szerződés. Az EBRD besokallt a szállítónak a magatartásától, már-már a finanszírozási szerződés felbontásán gondolkodott - mondta a főpolgármester.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2018.12.01 07:54

Ez is egy hatalmas fideszes lenyúlás.
Tarlsó takarodj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html