Az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői 16 ezer 200 ajánlást adtak le - számolt be az MTI.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint az aláírásgyűjtés folytatódik a törvényes határidőig, és minden ajánlóívvel elszámolnak majd. A politikus megköszönte a többi ellenzéki pártnak a közös munkát és azt, hogy lehetővé tették "a mostani pillanatot".

Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi képviselő elmondta: Karácsony Gergely mellett mind a huszonhárom közös polgármesterjelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa azt mondta, támogatja Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti városvezetés átláthatóan, a lakosság érdekében működjön.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, mindenki számára egyértelmű a választás: ha valaki változást szeretne, akkor a közös jelöltjeikre kell szavaznia.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke azt mondta, a választás tétje, hogy Budapestet olyan emberek irányítják-e a jövőben, akik a globális felmelegedést csak "ellenzéki trükknek" tartják, vagy olyanok, akik komolyan veszik azt. A tét, hogy a város élhető lesz-e a jövőben vagy nem - fűzte hozzá a politikus.