BUX
38766

Tarlós bekeményít: újabb fordulat a 4-es metró ügyében

Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást, írta Tarlós István főpolgármesterre hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.

Dzindzisz Sztefan, 2017. február 13. hétfő, 08:29

A napilap ismertetése szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap egy rádióműsorban arról beszélt, hogy a 406 milliárd forintos végösszegű projektből eddig 380 milliárd forintot fizettek ki, az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek - olvasható az Index szemléjében.

Ennek a kifizetését azonban felfüggesztik, ugyanis amíg nincs pont az OLAF-vizsgálat végén, és amíg nem tisztázódik a felelősség, addig az államháztartási törvény szerint Magyarország az adófizetők pénzét nem adhatja oda. (Az OLAF-jelentés saját állítása szerint meglepte Tarlóst.)

Tarlós István a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy azonnal kiadta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-nek, hogy készítsenek pontos kimutatást arról, hogy mekkora az az összeg, amit még nem utaltak ki. Ahogy megkapom a dokumentumot, azonnal intézkedem: egy fillért se utaljanak ki a gyanús szerződéseket kötött cégek részére - szögezte le a főpolgármester a lapnak.