A politikus azt mondta: a budapesti fejlesztésekről az utóbbi napokban "nagyon kedvező híreket kapott a legközvetlenebb forrásból". Úgy volt, hogy az uniós pénzekből nem nagyon részesül Budapest, ezt "nagy mértékben" módosították az utóbbi egy hétben - fogalmazott a főpolgármester. Szavai szerint "a nulla helyett 400-500 milliárd forint közötti támogatáshoz juthat a főváros" a következő hét évben. Részletekről nem akart beszélni, majd akkor teszi ezt meg, ha "a szándék, az ígéret ténnyé válik, papírra kerül".

Pénteken kapott a főváros hivatalos értesítést arról, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét. Lesz egyeztetés a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a miniszterelnökkel. Az olimpia megrendezéséhez kell egy központi stadion, amiben lennie kell atlétikai pályának, futókörnek. A Puskás Ferenc stadion ehhez szükséges átalakítása lehet, hogy többe kerül, mint egy új stadion építése - mondta Tarlós, megjegyezve azt is, hogy a stadion befogadóképességével "is van probléma".

Annak kapcsán, hogy a BKK Zrt. üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot, Tarlós elmondta: úgy tudja, hogy az igazgatósági ülésen "olyan ügyekbe akadtak bele, amit ők bűncselekményként értékelnek". Emiatt határozatban kötelezték a vezérigazgatót, hogy tegye meg a feljelentést.

A 3-as metró felújítása kapcsán megjegyezte: "úgy tűnik, hogy kapunk most kormányzati segítséget". Elmondta azt is, hogy a miniszterelnöktől határozott ígéretet kapott, hogy ebben a ciklusban biztosan nem viszi el az állam a fővárosi közszolgáltató cégeket. Megtalálták az új Moszkva tér helyét a X. kerületben: az Óhegy parkot nevezik át Moszkva parkra.