Tarlós: nem igaz, amit Lázár mondott

A főváros a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni a 3-as metróvonal felújításának esetleges csúszása miatt - mondta Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI, Napi.hu, 2016. szeptember 30. péntek, 13:49
Fotó: Napi.hu

Minden további csúszást olyannak kell minősítenem, hogy a "főváros nem tudja és nem is hajlandó vállalni a felelősséget érte" - jelentette ki Tarlós István, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, a 3-as metró felújítása kapcsán tett nyilatkozatára reagálva úgy fogalmazott: amit Lázár János akkor elmondott, "abból gyakorlatilag semmi nem igaz".

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul, mert a kialakult helyzet és a kommunikáció tarthatatlan.

Lázár János azt mondta a csütörtöki kormányinfón, hogy nem jelent meg még a közbeszerzési kiírás, így leghamarabb csak jövő nyáron indulhat a 3-as metró felújítása. A Közbeszerzési Döntőbizottság a metrópótlóra kiírt buszbeszerzési tendert leállította, mert súlyosan piacszűkítő volt - állította Lázár.

A miniszter szerint a főváros tendere egyes szereplőket automatikusan kizárt, ezzel súlyosan szűkítette a piacot. A mostani döntés után új közbeszerzést kell kiírni vagy javítani kell ezeket a hibákat.

HOZZÁSZÓLÁSOK