Tarlós nem indul harmadszor a főpolgármesterségért

Az ATV műsorában Tarlós István meglebegtette, hogy harmadszor valószínűleg nem áll rajtvonalhoz Budapest irányításáért.
Domokos László, 2017. március 12. vasárnap, 20:04
Fotó: Napi.hu

Azt tudom magának mondani, hogyha szigorúan vesszük, már 2014-ben sem kapaszkodtam két kézzel ezért a székért, és pillanatnyilag nincs olyan elhatározásom, hogy pályáznék - mondta a főpolgármester a tévében.

Most ha valaki azt kérdezné, hogy merjen-e fogadni arra, hogy indulok ezért a pozícióért, azt mondanám, hogy jelentős tétet ne tegyen rá - fogalmazott a 68 éves politikus.

Tarlós 2006-ban indult először a főpolgármesteri székért, de Demszky Gábor legyőzte, 2010-ben azonban ő nyert és azóta egyszer újraválasztották. Korábban Óbuda polgármestere volt 16 éven keresztül.​

Aligha meglepő, ha Tarlós István nem akar harmadszor is a lejtőre került főváros élén állani. A Napi.hu februári írásából is kiderült, hogy bár idén megáll a fővárosi költségvetés zsugorodása, ám ennek ára a növekvő hiány. A főváros gazdálkodási önállósága gyakorlatilag megszűnt, ma már a kormány nélkül lépni sem tud. A 2017-es fővárosi költségvetés tervezetében Budapest azzal számol, hogy az adósságállomány a jelenlegi 5 milliárd forintról az évtized végéig 161,8 milliárd forintra hízik, ami az éves működési bevételeinek 78 százaléka.
A fővárosnak az önkormányzati konszolidációnak köszönhetően ma még nincs adóssága - a tavalyi évet 5 milliárd forintos tartozással zárta, ami az idén 61,5 milliárd forintra nő, majd 2019-re már 167,8 milliárdos adóssággal számolnak. A 2020-ig szóló pénzügyi ciklus végére pedig 161,8 milliárdos fővárosi adósságállományt becsülnek. A konszolidáció előtt Budapest adóssága 217 milliárd forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.03.12 22:26

Tarlós hetvenhez közeledik, emelt fővel vonulhat vissza, többet tett a városért 2010 óta, mint Demszky az előző húsz évben. Boldog, stresszmentes nyugdíjas éveket és jó egészséget kívánok neki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bissone, 2017.03.12 21:38

Mint, már írtam Schiffert támogatja a jelenlegi vezetés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html