Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ugyan az ajánlásgyűjtési időszak lezárultával minden kiadott ívet vissza kellett volna szolgáltatni az illetékes választási irodának, ez egyik főpolgármester-jelöltnek sem sikerült maradéktalanul a megadott határidőig - derül ki a Fővárosi Választási Bizottság határozataiból, melyet az Azonnali szúrt ki.

Az egyéni jelöltek szeptember 9-ig gyűjthettek aláírásokat az önkormányzati választáson való elinduláshoz. Innentől kezdve pedig az összes ívet le kellett adniuk másnapig, ha pedig valaki ezt elmulasztotta - hiába volt üres az adott táblázat - bírságra számíthat.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott: 1500 felvett ívből csak egyet nem vittek vissza, amiért ezer forintos büntetést kapnak. A Munkáspárt főpolgármester-jelöltje, Thürmer Gyula ugyanígy egy papírral mulasztott az 1300-ból, a bírsága tehát ugyanekkora.

Berki Krisztián celeb főpolgármester-jelölt huszonhárom ívet nem adott le az 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent. Míg Karácsony Gergely összellenzéki induló a 9000 dokumentumból negyvenhárom ívvel mulasztott, így 43 ezer forintot kell majd fizetniük.

A legnagyobb bírságot Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta: az 1500 ívből hetvennyolcat nem adtak vissza, ami 78 ezer forintos bírságot ért neki.