Tarolt a Fidesz

Az önkormányzati választási eredmények mintegy 75 százalékos átlagos feldolgozottság mellett azt mutatják, hogy a kormánypártok az országgyűlésihez hasonló arányú győzelmet arattak.
NAPI, 2010. október 3. vasárnap, 21:46
Fotó:

Jelentős győzelmet aratott a kormánypárti Fidesz-KDNP az önkormányzati választáson, az önkormányzatok nagy többségébe a konzervatív pártszövetség jelöltjei kerültek be.

A nagyobb városok között a kevés kivétel között van Szeged, ahol az MSZP jelöltje, Botka László megtartotta polgármesteri székét, ugyanakkor a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István nyerte a fővárosi voksolást.

A Fidesz az ország összes megyei közgyűlésében 50 százalék fölötti eredménnyel nyert.

A MSZP és a Jobbik arányaiban a tavaszihoz hasonló erdményt ért el, míg az LMP gyengébben szerepelt. A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Fülöp Erik nyerte a tiszavasvári polgármesterválasztást.

Történelmileg példátlan helyzet állt elő, hiszen a parlamenti kétharmados többség után az önkormányzati választáson is elsöprő gyözelmet aratott a Fidesz-KDNP.

Az adatok közlésében fennakadást okozott, hogy úgynevezett terheléses támadás érte vasárnap kora este a választási tájékoztató rendszert - mondta el az MTI-nek Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) miniszteri biztosa.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) vasárnap egyetlen kampánycsendsértést állapított meg - mondta a testület elnöke vasárnap este, még a nem hivatalos tájékoztató eredmények ismertetése előtt.

Bordás Vilmos szerint megkönnyítette az OVB munkáját, hogy a kampánycsend - most első alkalommal - csak a szavazás napján, a voksolás befejezéséig volt érvényben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.03 22:15

Hiába minden ha már a baloldali szavazó is a Fideszre voksol... legalább nem lesz döntésképtelen az önkormányzatok többsége...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html