Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társasházak és lakásszövetkezetek 2015. április 30-tól nyújthatják be pályázataikat. Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.

A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

Az alprogram kizárólag komplex felújítást célzó beruházásokat támogat. Így többek között a lakások, lépcsőházak és egyéb közös fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréjére, az épület valamennyi homlokzatának teljes hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítására és megújuló energiafelhasználás kialakítására lehet támogatást igényelni.


Az állami támogatás mértéke - a megvalósítandó fejlesztéstől függően - az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás azonban nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.

Pályázatot április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatnak be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek, kizárólag elektronikus formában, a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszeren keresztül.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a források rendelkezésre állásának függvényében folyamatosan vizsgálja további pályázatok meghirdetésének lehetőségét, melyek révén növekedhet az energiahatékonyság és mérséklődhetnek az energiaköltségek. Az otthon melege program korábban meghirdetett alprogramjainak már több mint 95 százaléka részesült támogatásban, így több mint 27 ezer család otthonában valósulhatnak meg energiahatékonyságot eredményező beruházások.