Társasházban lakik? Olcsóbb lehet a fűtés

A rendszerhasználati díjak csökkenése nyomot hagyhat a következő fűtési idény hődíjain - derült ki a Világgazdaság interjújából, amelyet a a BERT Zrt. vezetője adott a lapnak. A Főtávval együtt jelentősen bővíteni akarják a távhőfogyasztók számát.
Komócsin Sándor, 2017. március 29. szerda, 09:10
Fotó: Napi.hu

Az átlagosnál hidegebb idei télen körülbelül tíz százalékkal fogyaszthattak több hőt a távhőfelhasználók, mint korábban - derült ki abból az interjúból, amelyet Vinkovits András, a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT) vezérigazgatója adott a Világgazdaságnak. A Főtáv nemrégiben jelentette be, hogy a budapesti belvárost, az ottani fővárosi intézményeket is bevonják a távhőellátásba, amiben szerepet játszhatott, hogy a BERT jelentős kedvezményt adott az új fogyasztóknak.

A vezérigazgató szerint a fővárosnak, a kerületeknek, a Főtávnak és a BERT-nek azon kell dolgoznia, hogy bővüljön a távhőt használók köre, mert ez segíti a légszennyezettség csökkentését. Ausztria és Csehország is például szolgálhat ez ügyben.

Jelentősen estek a hazai rendszerhasználati díjak. Adhatja a BERT ennek köszönhetően olcsóbban a hőt? - hangzott az interjú egyik kérdése. A gondosan csomagolt válasz szerint a gázrendszerdíjak régóta a  nagyobb fogyasztók, távhőtermelés esetén a lakossági távhőfogyasztók kárára voltak eltolva, ebben tényleg jelentős előrelépés történt. Ezért a következő fűtési idényre megállapítandó hődíjak ezt már tükrözik.

HOZZÁSZÓLÁSOK