Mészáros Tamás, a kongresszus szavazatszámláló bizottságának elnöke az MSZP Facebook-oldalán közvetített videóban azt mondta, a társelnökök megválasztását a 261 küldöttből 225 támogatta.

A párt elnökhelyettese Komjáthi Imre lett, a párt alelnökének Gurmai Zitát és Hegyi Gyulát választották.

A társelnökök, az elnökhelyettes, a két alelnök és az elnökség tagjai zárt listán szerepeltek, róluk egy szavazással döntött a kongresszus. Az elnökség tagjává választották Bárány Balázst, Bihal Dávidot, Eszik Bencét, Halmi Józsefet, Horváth Andrást, Király Józsefet, Pollreisz Balázst, Tóth Csabát, Tüttő Katát és Varga Lászlót.

A választmány elnöke a korábban a posztot már betöltő Hiller István lett, őt 93 százalékkal választották meg, a 261 szavazatból 243-at kapott.

Kunhalmi Ágnes megválasztása után azt mondta, a 86 százalék azt bizonyítja, hogy a párt egysége megkérdőjelezhetetlen és stabil az irányvonal: cél a 2022-es kormányváltás. Hozzátette: a nagy többség üzenet a többi ellenzéki pártnak is, hogy az MSZP stabil, egységes és megvan az ereje a 2022-es választáshoz.

Tóth Bertalan szerint a kongresszus döntései megerősítették az MSZP világos céljait, a kormány- és a korszakváltás szükségességét.
Úgy értékelte, Magyarországon ma önkényuralom van, a Fidesz eltüntette a köztársaságot, felszámolta a jogállamot és kijelölte azt a szűk réteget, amely gyarapodhat; az uralkodó elit kizsákmányolja a többséget.

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant kihívó nélkül választották az MSZP társelnökeivé, a hivatalos jelöltséghez szükséges jelölti listákat ugyanis csak ők nyújtották be határidőre.