Tatabányán 8,5 milliárdos fejlesztés indul

A Modern városok program keretében Tatabányán megkezdődik az önkormányzati tulajdonú tömegközlekedés kialakítása, újjáépítik az 1970-es éveket idéző József Attila Megyei és Városi Könyvtárat, valamint 55 hektárral bővítik a város ipari parkját - mondta Schmidt Csaba a megyeszékhely polgármestere (Fidesz-KDNP).
Papp Zsolt, 2017. március 24. péntek, 13:14
Fotó: Napi.hu

A legjelentősebb beruházás a városi buszközlekedés megújítása. Tatabánya támogatást kapott - a Modern városok program keretében -  41 új busz beszerzéséhez, ezeknek a lehető legkevesebb a károsanyag-kibocsátásuk.

Teljesen új menetrendet alakítanak ki, modernizálják a megállókat, valamint a legkorszerűbb utastájékoztató rendszert vezetik be - mondta Hidas János, a T-Szol Zrt. elnöke. Kiemelten kezelik a város gazdasági szereplőinek közlekedési igényét, valamint az akadálytalan buszközlekedés érdekében összehangolják a megyeszékhely forgalmi lámpáit.

Az utolsó pillanatban került bele a megállapodásba a megyei és városi könyvtár felújítása. A jelenlegi fejlesztés egy 2004-es nyertes tervpályázat újragondolása és mai igényekhez való adaptálása. A jelenleg 1800 négyzetméteres intézmény mintegy ezer négyzetméterrel bővül - mondta Bencsik János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

A 2019-ig megvalósuló újjáépítés során tágasabbak lesznek az olvasóterek, a legkorszerűbb kölcsönzési rendszert vezetik be, új raktárakat és kutatószobákat építenek, valamint megteremtik a folyóiratok digitalizálásának lehetőségét.

A kormánnyal kötött megállapodás értelmében összesen 140 hektárral növelik a Tatabánya és Környe között elterülő, jelenleg 450 hektáros ipari parkot. Ennek első ütemében 55 hektáros bővítés lesz - hangzott el a sajtótájékoztatón.

HOZZÁSZÓLÁSOK