Izland és a Brit-szigetek között markáns ciklon örvénylik. Ennek előoldalán többnyire enyhe, nedves léghullámok érkeznek a kontinens belseje fölé. Hatására Nyugat-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső. Ugyanakkor a frontok között elvékonyodik a felhőzet, és helyenként hosszabb időre kisüt a nap. Ezzel szemben kontinensünk keleti felének időjárását anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén általában erősen felhős vagy borult, párás, néhol tartósan ködös az idő, naposabb tájak főként délen találhatóak. Többfelé alakul ki szitálás, ónos szitálás, havazás - olvasható az OMSZ jelentésben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nyugati és déli vidékein többnyire 8 és 15 fok között változik, sőt délen 17, 22 fok is előfordul. Keleten és északon hidegebb van, arrafelé -3 és +5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is többnyire nedves, egyre enyhébb léghullámok érkeznek.

Idehaza éjszaka a köd fokozatosan feloszlik, de erősen felhős marad az ég, és nyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Vasárnap reggel északkeleten még valószínű eső, majd napközben elvékonyodik a felhőzet, néhol a nap is kisüthet, számottevő csapadék nem várható, majd késő délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és ismét egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. A déli szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, majd vasárnap este a Kisalföldön északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb lesz.