Tavaszig forgalomba állnak a különleges BKV-buszok

A BKV 2016. május 15-ig húsz új, magyar gyártású, tisztán elektromos autóbuszt helyez forgalomba.
Napi.hu, 2015. december 15. kedd, 10:43
Fotó: Napi.hu

A kormány 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt elektromos buszok beszerzéséhez a Budapesti Közlekedési Zrt.-nek (BKV). A beszerzéséhez és az infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges költségvetési forrást hazánk széndioxid-kvóta értékesítésének bevételei biztosítják - adta hírül a NGM.

Az alacsonypadlós, klimatizált buszok 2 tengelyes, háromfázisú aszinkronmotor meghajtásúak vagy ennél fejlettebb technológiát képviselnek majd. A megállapodásban foglaltak szerint a BKV vállalja, hogy megépíti a buszok üzemeltetéséhez szükséges töltőállomásokat és gondoskodik a járművezetők és karbantartók képzéséről is.

A budapesti új autóbusz-flotta mintaprojektet csak az első lépések egyikének nevezte Varga Mihály. Az üzembe helyezés és a működtetés során gyűjtött tapasztalatok értékelését követően az elektromos buszok még szélesebb körben, akár országos szinten is forgalomba állhatnak majd - írja közleményében az NGM.

A húsz új elektromos meghajtású autóbuszt az Evopro Kft. gyártja. Az alacsonypadlós járművek nyolc méteresek, és 61 embert, kerekesszékes utas esetén 55 embert képesek szállítani egyszerre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

enapi, 2015.12.15 10:52

A pàrizsi semmit nem csinàlò klimacsùcsnak üzentek a magyarok.
Ameddig a nèmeteknek sikerült 50%-al (!!!) növelni a CO-kvòtàt a "zöldenergia" àtàllàsukkal addig a magyarok a kijelölt szint alatt vannak.
Ezt is huszàrosan oldottàk mèg mint a hazaàrulòk, terroristàk, kontinensfoglalòk tömegeinek a kèrdèsèt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html