Táviratban gratulált Áder az új francia elnöknek

Táviratban gratulált Áder János köztársasági elnök Emmanuel Macron megválasztott francia államfőnek - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn az MTI-t.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 8. hétfő, 15:16
Fotó: Napi.hu

Áder, aki mind Magyarország népe, mind a maga nevében őszinte gratulációját fejezte ki, megerősítette, hogy hazánk Franciaországot fontos partnernek és szövetségesnek tekinti.

Mint írta, meggyőződése, hogy a két ország közötti hagyományosan jó együttműködést folytatva a kapcsolatokat a következő években tovább tudják majd gazdagítani. Úgy vélte, megkülönbözetett figyelmet kell fordítaniuk mind az európai építkezés jövőjére, polgáraik jólétére és biztonságára, mind pedig a globális kihívások megoldására.

Áder arról biztosította a francia államfőt, hogy ezekben az ügyekben számíthat Magyarország tevékeny szerepvállalására. Bízik abban, hogy az előttük álló feladatokról hamarosan személyesen is véleményt tudnak majd cserélni.

"Felelősségteljes új munkájához sok sikert kívánva kérem, fogadja legmélyebb nagyrabecsülésem kifejezését" - zárta gratuláló sorait a magyar államfő.

HOZZÁSZÓLÁSOK