Felértékelődik a távmunka

Erősödik az atipikus foglalkoztatás jelentősége vagyis az ideiglenes és távmunkák. Egyre nagyobb szerephez jutnak a diákok és a nyugdíjaskorú foglalkoztatottak.
Rácz Gergő, 2019. október 4. péntek, 10:19
Fotó: Napi.hu

Egyre keresettebbek a nem-szokványos munkabeosztásban foglalkoztatható dolgozók. A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége első közös kutatása alapján folyamatosan nő az úgynevezett atipikus foglalkoztatás jelentősége.

Az ágazat az idei első 8 hónapban 200 milliárd forint árbevételt termelt, ennek negyedét diák- és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek - áll a szervezetek közleményében. A tavalyi azonos időszakhoz képest nőtt a munkát vállaló diákok száma, a közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteknél pedig szeptemberig több jövedelem keletkezett, mint tavaly.

Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnöke úgy látja, hogy a hiányszakmák köre egyre bővül, de erősödik a kereslet a szakképzetlen munkaerő iránt is.

A diák- és nyugdíjas-szövetkezetek, valamint a munkaerő-kölcsönzők többféle lehetőséget kínálnak, különböző feltételekkel és eltérő jogi környezetben, ami főképp azokon segíthet, akik hosszas munkaviszony után vesztették el az állásukat, és csak segítséggel, új megélhetési lehetőség birtokában térhetnek vissza a munka világába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.10.04 12:20

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html