A közlemény nem említi, hogy ki lesz Thuma utóda, ahogyan azt sem, hogy a korábbi elnök milyen új megbízatás miatt távozik.

Kotán Attila távozás után Thuma Róbert tavaly január óta töltötte be a tisztséget, a tárca akkor az államkincstár megújulásával indokolta a döntést. Thuma a szegedi jogi egyetem után EU szakjogászként végzett, 1996-tól 1998-ig a pénzügyminisztérium uniós versenyjogi szakértője volt, majd osztályvezető a Magyar Államkincstárnál. 2000-től 2010-ig a pénzügyminisztériumban dolgozott, 2002-től 2005-ig a Nemzeti Programengedélyező Iroda igazgatója volt - írja az Index.

Az origo.hu kedden azt írta, Thumát a Magyar Államkincstár elnöki székében Király Péter váltja. Az NGM erre reagálva közölte: "Minden valóságot nélkülöz az Origo ma megjelent írása, melyben tényként közli a sajtóorgánum újságírója, hogy a távozó Thuma Róbertet a Magyar Államkincstár elnöki székében Király Péter váltja. A valóság ezzel szemben az, hogy Király Péter eddig is és a jövőben is a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal főigazgatói posztját tölti be".