Távozott posztjáról az Oktatási Hivatal vezetője, Gloviczki Zoltán - vette észre a Magyar Hang a Népszava szerint. A megbízott vezető jelenleg Brassói Sándor.

A Magyar Közlönyből kiderült, hogy Gloviczki Zoltánt bízta meg a miniszterelnök szeptember 1-jétől az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektori feladataival. Megbízása 2025. augusztus 31-éig szól. A lap érdeklődésére, hogy elégedetlen esetleg a jelenlegi oktatási állapotokkal, azt felelte, hogy ő már száz éve elégedetlen azzal. Úgy fogalmazott, hogy harminc éve is le voltunk maradva, ez sajnos nem változott, de nem a jelenlegi oktatáspolitikával van baja.

Döntését azzal indokolta, hogy jobban szeret olyan pedagógusi-nevelői környezetben dolgozni, amilyenre az Apor rektoraként lehetősége lesz. Elmondása szerint kivett belőle ez a négy év, amit az elmúlt években az OH élén el kellett viselnie, mégis ő maradt a legtovább a hivatal élén. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy távozása összefüggésben lenne a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli vitákkal.

Gloviczki Zoltán 2012-ig közoktatásért felelős helyettes államtitkár is volt, de akkor felmentését kérte a posztjáról. Három éve a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy "helyettes államtitkárként azt a sajátos szerepet töltötte be, hogy a politika és a valóság között kellett hidat képeznie, "ám akkoriban ez a híd nem ért át a másik partra".