Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NFA pénteki, eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a hazai termőföld megóvása, valamint hosszú távú hasznosítása a kormány kiemelt programjai közé tartozik. Ezért az új feladatkör komoly stratégiai gondolkodást, és megalapozott szakmai kompetenciákat igényel, így Sebestyén Róbert a pályafutása alatt felhalmozott szakmai tudás egészét hasznosíthatja majd a jövőben - olvasható a közleményben.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Sebestyén Róbert elnöksége alatt, az elmúlt években 140 ezer hektár föld haszonbérletét hirdette meg, miközben elővásárlással több ezer hektár földdel gyarapította a nemzeti földvagyont 2013-ban.

Az NFA azt írja: a földbirtok-politikai irányelveknek megfelelően és a Nemzeti Vidékstratégiában rögzített célkitűzések alapján a pályázatok nyerteseinek 75 százaléka mezőgazdasági tevékenységből élethivatás-szerűen élő családi gazdálkodó, egyéni mezőgazdasági vállalkozó, őstermelő, valamint fiatal gazda.

A program keretében ez év végéig a meghirdetett pályázatok nyomán több ezer új haszonbérleti szerződést írhatnak majd alá a nyertes gazdák. A szervezeti és működési szabályzat alapján az elnök jogkörét Nagy János elnökhelyettes veszi át.

Az Agrárszektor.hu szerint Sebestyént leváltották. A portál értesülései szerint közvetlenül az állhat leváltásának hátterében, hogy október-novembertől nem kezdődött meg az állami szántók birtokba adása az idei haszonbérleti pályázatokkal kiválasztott új nyerteseknek.