Távozott a nemezti földalap elnöke

A termőföld megóvásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki pénteken Sebestyén Róbertet, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) eddigi elnökét; jogkörét Nagy János elnökhelyettes veszi át. Az Agrárszektor.hu szerint Sebestyént leváltották.
MTI, Napi.hu, 2013. november 15. péntek, 16:55
Fotó: Napi.hu

Az NFA pénteki, eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a hazai termőföld megóvása, valamint hosszú távú hasznosítása a kormány kiemelt programjai közé tartozik. Ezért az új feladatkör komoly stratégiai gondolkodást, és megalapozott szakmai kompetenciákat igényel, így Sebestyén Róbert a pályafutása alatt felhalmozott szakmai tudás egészét hasznosíthatja majd a jövőben - olvasható a közleményben.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Sebestyén Róbert elnöksége alatt, az elmúlt években 140 ezer hektár föld haszonbérletét hirdette meg, miközben elővásárlással több ezer hektár földdel gyarapította a nemzeti földvagyont 2013-ban.

Az NFA azt írja: a földbirtok-politikai irányelveknek megfelelően és a Nemzeti Vidékstratégiában rögzített célkitűzések alapján a pályázatok nyerteseinek 75 százaléka mezőgazdasági tevékenységből élethivatás-szerűen élő családi gazdálkodó, egyéni mezőgazdasági vállalkozó, őstermelő, valamint fiatal gazda.

A program keretében ez év végéig a meghirdetett pályázatok nyomán több ezer új haszonbérleti szerződést írhatnak majd alá a nyertes gazdák. A szervezeti és működési szabályzat alapján az elnök jogkörét Nagy János elnökhelyettes veszi át.

Az Agrárszektor.hu szerint Sebestyént leváltották. A portál értesülései szerint közvetlenül az állhat leváltásának hátterében, hogy október-novembertől nem kezdődött meg az állami szántók birtokba adása az idei haszonbérleti pályázatokkal kiválasztott új nyerteseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2013.11.15 20:06

Nekem ehhez, már nem kell újságot olvasni :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2013.11.15 19:59

Ha olvasod a cikket,a hatvanas,hetvenes években érzed magad.Akkor írtak ilyen stílusban.Érdemei elismerése mellett ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html