Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig 279 tisztán elektromos taxi megvásárlására ítéltünk oda támogatást 256 pályázónak, összesen 2,3 milliárd forint értékben. További 13 igénylés esetében még a hiánypótlást végzik a vállalkozók - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

A május 20-án meghirdetett, több fajta elektromos jármű beszerzésére indított pályázat keretében eredetileg 2 milliárd forint volt a személytaxi-szolgáltatással vagy személygépkocsis személyszállítással foglalkozó szolgáltatók számára elkülönítve. Mivel a lehetőség népszerűnek bizonyult, a tárca megemelte a rendelkezésre álló keretet, hogy minden igénylő támogatást kaphasson.

A pályázat keretében a maximum bruttó 15 millió forintos gépjárművek beszerzési árának 55 százalékát lehetett igényelni.

Idén az első félévben az uniós tagállamok közül hazánkban nőtt a legnagyobb mértékben a forgalomba helyezett alternatív hajtású autók száma. A zöld rendszámos gépkocsikból több mint 20 ezer közlekedik a magyar utakon, kétszer annyi, mint a múlt év elején - közölte a tárca.