Téli rezsicsökkentés: még mindig nincs meg a kampányban megígért tűzifa

Tavaly március végén a hirtelen visszatért tél miatt a választási kampány közepén ígérte meg a kormány, hogy minden család 12 ezer forint fűtéstámogatást kap. A rászorulók viszont nem kapták még meg a tűzifa-támogatásukat 9 hónappal később sem.
Szabó Dániel, 2019. január 15. kedd, 10:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A választási kampányban ígérte meg a kormány, hogy minden család és rászoruló részesül a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésből, a tűzifa támogatást igénylő 372 ezer háztartás mostanáig ebből semmit sem kapott - írja a 444 az RTL Klub híradójára hivatkozva.

Az igénylési időszak október 15-ig tartott, a kormány pedig arról is döntött, hogy a tüzéptelepeken beváltható bónokat ad, nem készpénzt. Viszont az önkormányzatoknak csak a két ünnep közt, december végén utalták el a pénzt. De a folyamatot lassítja, hogy a települések vezetésének árajánlatokat kell kérni a fákra, majd szerződni a szolgáltatókkal.

Probléma az is, hogy tűzifát a legtöbben nem a télen vásárolnak, hanem a nyáron vagy az ősz végén, így januárban, februárban már nem lehet jó minőségű tüzelőt szerezni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.01.15 11:30

túl bonyolult ez az "innovatív" magyaroknak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html