Téli gumit tavalyi áron - kezdődik a sorban állás

Indul a téligumi-szezon, mert a hétvégére lucskos időt jósoltak a meteorológusok. Ettől tartva az autósok egy része már a héten megrohanta a legközelebbi szervizt, így néhol órákat kellett várni a cserére, máshol viszont a szokásos őszi pangás mutatkozott.
NAPI Online, 2007. október 19. péntek, 07:55
Fotó:

A NAPI Gazdaság cikke

A lapunk által megkérdezett szervizek szerint a szezonkezdet még vegyes képet mutat: van olyan műhely, ahol már izzanak a telefonok, míg máshol egyelőre csak egy-két bejelentkezővel találkoznak. Arra azonban mindenki felhívta a figyelmet, hogy az igazi őrület akkorra várható, amikor valóban leesik az első hó. A magyarok rendszerint ekkor kapnak észbe és rohannak a gumishoz. Az utcáról "beeső" autósok miatt nemegyszer napokat kell várni arra, hogy a szerviz találjon egy szabad félórát annak az autósnak, aki előre bejelentkezik a cserére.

A Snowfox Gumi Kereskedelmi Kft. Hengermalom úti telepén a tavalyihoz hasonló készletet kínálnak, a termékárak 1-2 százalékkal nőttek, de a cég folyton akciózik, amit érdemes figyelemmel kísérniük a vevőknek. Az elmúlt héten nagyjából 20 százalékkal nőtt a műhely forgalma, mert a flottaüzemeltetők megkezdték a téligumi-cserét. A privát érdeklődők még kevesen vannak. Ezen a helyen a bejelentkezés után két nappal fogadják az autósokat.

A Snowfox egyik partnerénél, a tatabányai Szavano Kft.-nél október 10-e óta nő az érdeklődés, itt is főként a flottatulajdonosok látták elérkezettnek az időt a gumicserére. A társaságnál a jövő hétre már betelt az előjegyzési naptár, az áruellátással nem lehet gond: naponta járnak a nagykerbe. Az ország egy másik végében, Békéscsabán azonban egyelőre teljes a csend. A Frankó Kft.-nél egyelőre csak olyan ügyfelek jelentkeztek, akiknek van téli garnitúrájuk, ezért csak cserélniük kell. Az új vevők minden bizonnyal az első hó lehullása után rohanják meg a műhelyt. A cég tapasztalatai szerint idén a tavalyi áron lehet új téli gumit venni.

Hasonló információt kaptunk a zuglói Gumidepónál. Itt is a rossz idő beköszönte után várják a forgalom felfutását, aminek nyomán 2-3 napos sorban állás alakulhat ki. A cég tapasztalatai szerint évről évre nő a téli gumit vásárlók és használók száma. A Gumidirekt internetes áruház szeptemberben szezon előtti téligumi-vásárlási akciót indított, amit a cég képviselője sikeresnek értékelt. Ebből a forrásból is azonnal megszerezhető a kerékre való.

HOZZÁSZÓLÁSOK