Teljes kudarc a Balatonnál - a kormány sem támogatta a beruházást

Nem épül fel a Balaton partján a világ legnagyobb vízi élményparkja, mert a helyi önkormányzatok nem kértek abból, hogy a projektet megálmodó "üzletember" feltegye a magyar tengert a világ turisztikai térképére.
Komócsin Sándor, 2017. július 26. szerda, 09:50
Fotó: Pixabay

Sem Balatonalmádiban, sem Balatonfűzfőn nem lesz "gigaszuper" vízi élménypark - írja a Magyar Nemzet. Gulyás Péter ötletgazda elképzelését a világ legnagyobb vízi élménparkjáról, amivel - ahogy ő fogalmaz - fel akarta tenni Magyarországot a turizmus világtérképére, nem fogadták jól a helyi önkormányzatok.

Az "üzletember" úgy számolt, hogy 700 milliárd forintból (ez másfél 4-es metró ára) tető alá lehetne hozni a beruházást négy év alatt. Szerinte akadt volna külföldi beruházó a projekthez, feltéve, hogy valamelyik helyhatóság gyorsan mellé áll.

Mint mondja, a szomszédos országokból volt érdeklődő, de ő Magyarországon akarta megvalósítani álmát, amelynek kunsztjait a gyógyvizes medencéktől a sziklatrambulinon át a víz alatti szállodáig hosszan lehetne sorolni.

Egyedül a tótól távolabb, Sármellék környékén akadt három olyan önkormányzat, amely egy zöldmezős beruházáshoz adna 250 hektárnyi területet. Gulyás csalódott a kormányban, amely nem adta erkölcsi támogatását a projekthez, de még bízik benne, hogy csak talál helyszínt megaparkjához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kukac@kukac.eu, 2017.07.26 10:20

Biztosan nem ajánlott fel 30 százalékot a 700 milliárdból a polgármesterek és miniszterek, kormánybiztosok számára. Anélkül nem tetszik nekik bármilyen nagy beruházás...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html