Hoffmann Henriknek, a siófoki Hotel Residence igazgatójának tájékoztatása szerint a 120 férőhelyes szálloda férőhelyeit idén könnyebben értékesítették eddig, mint tavaly. Élénkebb mind az egyéni utazók, mind a konferenciák tartásához helyszínt és szállást keresők érdeklődése, mint egy évvel ezelőtt, és úgy tűnik a cégeknek több pénzük van egyéb kiegészítő szolgáltatások megrendelésére is.

A Residence-ben húsvétra a helyek 80 százaléka kelt el előfoglalással, és arra számítanak, hogy a megmaradt szobákat is könnyen értékesíteni fogják az ünnepig. A húsvéti vendégek mintegy 80 százaléka magyar, a többi külföldről érkezik. Tavaly korábban és rossz időjárási körülmények között volt húsvét, ezért idén mindenképpen jobb foglalásra lehet számítani - fogalmazott az igazgató.

Sternóczky Balázsnak, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetőjének tájékoztatása szerint a csaknem 600 férőhelyes szálloda már csak néhány szabad hellyel rendelkezik húsvétra. A vendégkör mintegy 80 százalékba belföldi. A nyári előfoglalásoknál kevesebb a külföldi, amely kiesést viszont pótolja a hazai megnövekedett kereslet, így egyelőre a tavalyihoz hasonlóan alakul a szezon.

Szijártó Csabának, a balatonfüredi Anna Grand Hotel igazgatójának beszámolója szerint a mintegy 250 férőhelyes szálloda is teltházra számít a húsvéti ünnepek idején. Az előfoglalásoknak köszönhetően a férőhelyek 60-70 százaléka kelt el. A vendégek 90 százaléka egyéni szervezésben, és Magyarországról érkezik, így felkészültek rá, hogy sokan az utolsó pillanatra halogatják a döntést, kivárva milyen időjárás várható, és mérlegelve a programlehetőségeket is. A szálloda nyári előfoglalásai a tavalyi, jól sikerült évhez hasonlóan alakultak eddig - mondta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a nyári szezonban 80 százalékos, éves viszonylatban 50 százalékos a balatoni hotel kapacitáskihasználtsága.