A berendezés által elfogyasztott áramot kifizetik a szolgáltatóval kötött szerződés alapján. A főpolgármester urat vagy félrevezették, vagy nem jól észlelte a közlekedési kamerát" - mondta Felkérnek minden közszereplőt, hogy kizárólag a valóságnak megfelelően kommunikáljon a III. kerületi közterület-felügyeletről.

A szervezet a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el.

Úgy fogalmazott, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2006 után "kénytelen volt átvenni" a Fővárostól a közterület-felügyeleti feladatokat, mert utóbbi nem tudta azokat "megfelelően ellátni". Az önkormányzat a kerületi közbiztonság növelése, a bűncselekmények megelőzése érdekében kiépítette térfigyelő hálózatát, amely jelenleg 124 kamerából áll, és amelyről a rendőrség is elismerően nyilatkozik az évértékelőiben - írja az MTI.

A közterület-felügyelők további önként vállalt feladatként a reggeli csúcsforgalom idején minden hétköznap átsegítik a gyermekeket és szüleiket a négy legforgalmasabb és legveszélyesebb gyalogátkelőhelyen a kerületi oktatási intézmények - iskolák, óvodák - közelében. Felháborító tehát az a kijelentés, hogy vegzálják a szülőket.