Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Aki már letette vagy hamarosan megszerzi a középfokú nyelvvizsgát, az mindenképpen jól jár, hiszen többletpontokra jogosult. Emiatt az innovációs tárca továbbra is arra biztatja a fiatalokat, hogy lehetőség szerint tegyék le a nyelvvizsgát - olvasható a tárca közleményében.

A kormány számos intézkedéssel segíti a diákok nyelvtanulását, ingyenessé tette a 35 év alattiak körében az első sikeres nyelvvizsgát, a diákhitel már nyelvtanulásra is fordítható, és további több százezres terhet vesz le a szülők válláról az, hogy a középiskolások jövő nyártól ingyenes külföldi nyelvi képzésekre utazhatnak.

A most megjelent kormányrendelet a kötelező emelt szintű érettségi vizsgát írja elő bemeneti követelményként azzal, hogy e feltétel teljesítése alól mentesülnek azok a képzések, amelyek esetén a felvételi pontszámot nem az érettségi vizsgák eredményéből, hanem a gyakorlati vizsga eredménye alapján számítják ki. Ide tartoznak többek között a művészet, művészetközvetítés képzési terület szakjai, az edző alapképzési szak, és a művésztanár szakok.

A kormányrendelet szakonként, képzési területenként tartalmazza a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásokban a jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű érettségi vizsgák jegyzékét is - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).