Térképen a nemzetközi tiltakozás - világszerte kiállnak a CEU mellett

Világszerte kiállnak a CEU mellett, a 444.hu térképre tette a tiltakozásokat.
Szepesi Anita, 2017. április 2. vasárnap, 11:59
Fotó: AFP

Az egész világon szolidárisak a CEU-val, úgy látszik, mindenki összefog Orbánék törvénytervezete ellen. A 444.hu térképre tette a a tiltakozásokat, amelyet itt láthat.

Kedden délután jött a közlemény az Emberi Erőforrások Minisztériumától: több egyetem törvénytelenül működik Magyarországon. A szaktárca dokumentuma szerint egyetlen egyetem sem állhat a magyar törvények felett és kimondja, hogy az EU-n kívüli egyetemek csak nemzetközi egyezmény alapján folytathatnak képzést és adhatnak ki diplomát Magyarországon.

Pénteken arról írtunk, hogy a miniszterelnök szerint "Soros György egyeteme" szabálytalanul működik Magyarországon, hiába milliárdos valaki, akkor is be kell tartania a szabályokat. Szerinte azért csal a CEU, mert úgy ad ki amerikai diplomát, hogy erre nincs felhatalmazása. Ilyen felhatalmazást szerinte csak egy kétoldalú magyar-amerikai állami szerződés adhatna.

A CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosító-javaslat ellen a világ neves tudományos szereplői, Nobe-díjasok, az MTA és annak bizottságai is tiltakoztak. A nemzetközi sajtó is kereszttűz alá vette a javaslatot, a német Die Welt ennek kapcsán arról ír, hogy 2010 óta drámai változás ment végbe Magyarországon, Orbán úgy tevékenykedik, mintha egyeduralkodó lenne, s a fiatal magyar demokráciából tekintélyuralom lett.

Budapesten vasárnap délután 5-kor kezdődik tüntetés a CEU mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ez van, 2017.04.02 19:06

Orbánnak a fiatalok fogják kitörni a nyakát,mert Orbán egy beszari alak,mert ha a fiatalok összefognak a CEU megmentéséért és ebbe beszáll a Momentum is akkor akkora háraarcot fog tenni hogy maga is belepörög !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html