Index: Debrecenbe költözik a Természettudományi Múzeum

A kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről - tudta meg az Index. Erről a kormány úgynevezett 2-es típusú határozatot hozott, amelyet nem kell megjeleníteni a Magyar Közlönyben.
Szász Péter, 2020. január 22. szerda, 19:12
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

A portál úgy tudja, hogy  Bernert Zsolt főigazgató egy múlt pénteki értekezleten közölte az alkalmazottakkal, hogy a kormány meghozta a végleges döntést az ügyben, tehát a korábbi, előzetes tervekkel ellentétben a költöztetés már eldöntött ténynek tekinthető.

A határozatban eszerint az szerepel, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenbe kell érkeznie. Az Index úgy tudja, hogy már megvan a leendő múzeumnak majd otthont adó telek, de azt először meg kell vásárolnia az államnak Debrecentől. Jelenleg semmilyen épület nem áll rendelkezésre a leendő helyen, tehát a végleges költözés előtt még fel is kell építeni az új múzeumot.

Első körben a Ludovika épületét kell kiüríteniük a múzeum alkalmazottainak, 2020. december 31-ig, ami a lap egyik forrása szerint

még viccnek is rossz, ennyi idő arra sem elég, hogy összecsomagoljanak.

Maguk az alkalmazottak, legalábbis legtöbbjük, nem mennek sehova a fővárosból, így várhatóan elveszítik az állásukat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK