Hajnali adatok szerint 19-en meghaltak és 50-en megsebesültek az angliai Manchesterben, egy koncert után történt robbanásokban. A helyi rendőrség terrorcselekményként kezeli a történteket.A manchesteri rendőrség szerint terrorcselekmény történt a tindézserek körében népszerű Ariana Grande amerikai popsztár koncertje után a Manchester Aréna előterében - írja az Inforadio.hu.

Szemtanúk két hangos robbanásról számoltak be  a feltételezett támadást akkor hajtották végre, amikor a rajongók az arénából kifelé tartottak és sokan megálltak emléktárgyakat venni. Amerikai hírszerzési források szerint ismeretlenek öngyilkos merényletet hajthattak végre. A helyi rendőrség a hajnali órákban azt közölte, hogy 19-en vesztették életüket és 50-en megsebesültek.

Későbbi hírek szerint az áldozatok száma 22-re emelkedett.

Az első robbanás után az emberek pánikszerűen menekülni kezdtek a nézőtérről. Szemtanúk elmondták, hogy eldobált mobiltelefonokat, cipőket és ruhadarabokat láttak  az emberek értéktárgyaikat is hátrahagyva próbálták menteni az életüket. A pánikban szülőket és gyerekeket választott szét a menekülő ijedt tömeg. Andy Holey, aki felségét és lányát akarta összeszedni a koncert után azt mondta, amikor rájuk várt, az egyik robbanás 10 méterre dobta az egyik ajtótól a másikig.

Szemtanúk azt állították, hogy csavarokat láttak a földön heverni  ez arra utalhat, hogy szándékos robbantást hajtott valaki végre és jelentős pusztítást akart okozni. A rendőrség az incidens és a mentők érkezése után órákkal megerősítette, hogy egy újabb gyanús eszközt talált és magyar idő szerint hajnali fél háromkor egy ellenőrzött robbantással megsemmisítette azt. A Manchester Aréna az észak-angliai város legnagyobb szórakozóhelye, amely 18 ezer vendéget tud fogadni. A helyi lakosok közül sokan szobákat ajánlottak fel a városban ragadt látogatóknak a közösségi médián keresztül.

(A képünk illusztráció)