Tető alatt az új úszóaréna

Újabb magyar mérnöki bravúrt hajtottak végre a Dagály építkezésén, a tervezettnél hat héttel korábban került tető az úszóarénára csütörtök éjjel - mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa.
MTI, 2016. február 19. péntek, 08:28
Fotó: Napi.hu

A 2017-es vizes világbajnokság központi uszodájának 2400 tonnás acél tetőszerkezete 44 méter magasan egyben a helyére került - egy Magyarországon először használt speciális technológiával -, így megkezdődhet az épület homlokzatának kialakítása. A rekordidő alatt épülő úszóarénát magyarok tervezik és építik - emlékeztetett a kormánybiztos.

A hatalmas acélszerkezetet a földön szerelték össze, majd egy különleges, Magyarországon eddig nem használt technológiával egyben emelték a helyére. A kivitelező Market Építő Zrt. a 2400 tonnás tömeg felemelését 16 darab számítógéppel vezérelt hidraulikus pumpa segítségével végezte közel hat óra alatt. Ezzel az alapépület szerkezetépítési része 90 százalékban elkészült.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.19 11:08

Magyarországon minden bravúr!

( A garanciális javítások majd később. bravúr nélkül...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html