Tetszik a lakosságnak a jenhitel

Indulás óta már több mint 3500 regisztrált érdeklődőt tart nyilván az OTP Életjáradék Zrt.
Nagy László Nándor, 2007. szeptember 12. szerda, 11:25
Fotó:

Mint azt Hild Imre, a társaság vezérigazgatója elmondta, már több mint 1000 szerződött ügyfelük van, így a lakás életjáradék program keretében a társasághoz került ingatlanállomány értéke megközelíti a 10 milliárd forintot. Júliusban és augusztusban egymilliárd forintot meghaladta az ingatlanállomány bővülése. Az ingatlanállományon belül 65 százalékos súlyt képviselnek a fővárosi lakások.

A lakásért életjáradék program keretében a társaság az ingatlan forgalmi értékének maximum 33 százalékát fizeti ki előlegként, emellett a szerződő haláláig inflációkövető havi járadékot ingatlanbiztosítást fizet, és a közös költséget is átvállalja. Az OTP Életjáradéknál Hild szerint további előny, hogy a cég átvállalja a bankszámla fenntartásának költségeit, és kedvezményes ingóság-biztosítást is lehetővé tesz.

Kovács Antal, az OTP lakossági vezérigazgató-helyettese a tájékoztató kapcsán elmondta, hogy az elmúlt héten bejelentett új ingatlanalapú hiteltermék, a Világhitel - amiből jen alapú konstrukciót is kínálnak - várakozásokon felüli sikerrel indult: hat munkanap alatt közel egymilliárd forint értékű hiteligénylés érkezett a bankhoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK