Tévedtek az elemzők - rossz hír jött az USA-ból

Az elemzői várakozások ellenére augusztusban sem értékesítettek többet az új lakóingatlanokból Amerikában.
Egerszalóki Tímea, 2010. szeptember 24. péntek, 18:48
Fotó:

Nem mozdult el augusztusban a mélypontról az újépítésű lakóingatlanok értékesítése az Egyesült Államokban a jelzáloghitelek kamatainak csökkenése ellenére. Az elemzői várakozások az előző havi, 12,4 százalékos visszaesés után 6,9 százalékos növekedést prognosztizáltak - adta hírül a Bloomberg.

A washingtoni kereskedelmi minisztérium adatai szerint az augusztusi adat éves szintre vetítve 288 ezer adásvételt jelent, miközben az elemzők 295 ezerre számítottak. A több mint 40 éves negatív rekordot nem sikerült megdönteni: májusban még ennél is kevesebb, évesítve 282 ezer újépítésű ingatlan kelt el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.24 20:10

Érdekesek ezek a választáshoz közeli időpontra eső adatok, kijött egy vacak tartós cikkek megrendelésére vonatkozó adat, aztán azonnal megmagyarázták, hogy ha ebből levonjuk a közlekedéssel kapcsolatos megrendelés állományt akkor hirtelen milyen jók lesznek ezek az adatok ( -1,5% helyett +2% ..) , kijön rá egy vacak ingatlanadat , ami senkit nem érdekel mert az indexek már elindultak felfele senki nem mer shortolni... így a nagy zakó helyett egy nagy rali lett az egészből.. Hiába... ha egy vacak verdát el akarsz adni , elötte elviszed fényezőhöz és még ki is takaritod, az új tulaj meg csak a fizetés után jön rá mit vett...( most nem vonnék a hazai szituval párhuzamot).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html