Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor újraválasztása kapcsán a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi szaklapja, a The Lancet arról ír, milyen egészségügyi következményei vannak egy országban annak, ha kormány a populizmust helyezi előtérbe, az egészséggel pedig nem törődik. A magyarok egészségügyi mutatói márpedig siralmasak - olvasható a portálon.

Az uniós átlagnál öt évvel rövidebb a várható átlagélettartam, az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek, dohányzásban és elhízásban pedig élenjárók a magyarok, idézi a The Lancet az OECD 2017-es egészségügyi országjelentését. A magyar életkilátások rosszabbak a szomszédos országokénál is, Romániát kivéve.

A Fidesz kormányzása alatt több mint kétszeresére nőtt az új HIV/AIDS esetek száma , az európai egészségügyi fogyasztói index rangsorban pedig a 20.-ról a 29.  helyre esett az ország. A GDP-arányos egészségügyi költés 8 százalékról 7,2 százalékra csökkent, szemben a 9,9 százalékos uniós átlaggal, a lakosság közvetlen hozzájárulása pedig 29 százalékra nőtt az összes kiadáson belül. Mindeközben a magyaroknak csak nagyjából a fele vallotta magát egészségesnek a legutóbbi felmérésen. Az alulfinanszírozott rendszerért a The Lancet szerint a magyarok az egészségükkel fizetnek.