Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az emberi erőforrások minisztere azonnali hatállyal és indoklás nélkül mentette fel Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház igazgatóját. A döntésről előzetesen nem tájékoztatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatát, véleményét nem kérte ki a kórház működésével kapcsolatban. Ennek a lépésnek szakmai oka nincs, kizárólag politikai okból történt, ezért a leghatározottabban tiltakozunk ellene - olvasható a kerület polgármesterének közleményében.

Politikai boszorkányüldözésnek tartjuk az egyeztetés és tájékoztatás nélküli felmentést. Pótcselekvés, amivel leplezni akarják az országos egészségügyi ellátás folyamatos ellehetetlenülését. Teljesen figyelmen kívül hagyták a III. kerületiek érdekeit, és nyilvánvalóvá tették, hogy a minisztériumnak a pillanatnyi politikai céljai fontosabbak az emberek színvonalas egészségügyi ellátásának biztosításánál - írta Kiss László polgármester.

Párbeszéd: Kásler indokolja az azonnali menesztést

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja Badacsonyi Szabolcs főigazgató indoklás nélküli azonnali felmentését, és azonnali választ követel Kásler Miklós minisztertől az elbocsátás pontos okáról - írta közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője.

A Párbeszédet kórházi dolgozók értesítették az elbocsátásról, akiktől a főigazgató levélben búcsúzott. A párt meggyőződése szerint a Szent Margit Kórház esetében egyértelmű politikai tisztogatásról van szó, hiszen az óbudai egészségügyi intézmény az egyik legjobban működő kórház Budapesten. A Margit Kórház 2017 végéig azon kevés kórházak egyike volt például, amelyik nem halmozott fel egyetlen fillér adósságot sem, és botrányoktól mentesen működött.

Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként felszólítom Kásler Miklóst, hogy azonnal adjon választ a kialakult helyzetre, és pontosan indokolja meg, mi vezetett a főigazgató hirtelen eltávolításához. Meglehetősen aggasztó hír az is, hogy a minisztérium Szentes Tamás korábbi tisztifőorvost nézte ki új vezetőnek, aki az ÁNTSZ élén korábban tétlenül nézte végig az intézmény szétverését. Jogos a félelem, hogy a Margit Kórház is hasonló sorsra juthat. Végül pedig Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként szeretném megköszönni Badacsonyi Szabolcs a kórházért és a betegekért végzett áldozatos munkáját - írta  Szabó Tímea.