Megszállja az utakat a rendőrség hétfőtől

A rendőrök 2018. október 15-e és október 21-e között tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek - adta hírül az ORFK Kommunikációs Szolgálat.
Domokos László, 2018. október 13. szombat, 15:41
Fotó: AFP

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2018. október 15. és 21. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi - olvasható a police.hu-n.

A TISPOL a Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálja.

Fotó forrása: AFP/Philippe Lopez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

abamisi49, 2018.10.16 09:55

Egyetértek az előttem szólóval, de kiegészíteném azzal, hogy véleményem szerint, a szabályok ma már olyan mennyiségben vannak életünkben, hogy pont az ellenkező hatást érik el, mint amiért létrehozták. Ebbe beleértem a szabályok ellenőrzésének hatékonyságára fordított erőfeszítések hatását is. Lásd pl. a balesetek számának alakulását.
Ugyanúgy, mint a nevelésben. Ha nem találod meg az összhangot, a fegyelmezés pont az ellenkezőjét fogja elérni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.10.13 18:10

Gondolom, az állami céges túlterhelt buszok tengelysúlymérését nem végzik, csak a teherautós vállalkozókat szopatják a büntetésekkel.
Olyat még nem láttam, hogy egy túlzsúfolt helyijáratos buszt leállítottak volna súlymérésre.
qrvaország, csak a népet szopatja
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html