Tiszta lesz a magyar választás? Sokan figyelik

Eddig 166 külföldi megfigyelő regisztrált a vasárnapi országgyűlési választásra - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett listából, amit az MTI vett észre.
Domokos Erika, 2018. április 6. péntek, 14:22
Fotó: Shutterstock

A legtöbb megfigyelő az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesületétől (AEGEE) érkezik: a nemzetközi szervezettől 29-en jelentkeztek az NVI-nél. (Török Gábor: ez lesz a vasárnapi végeredmény - ezt a cikket olvasta már?)

A Silba (Support Initiative for Liberty and Democracy) dán szervezet 22 munkatársa is jelentkezett megfigyelőként. A szervezet a honlapján a szabadság és a demokrácia támogatását jelöli meg célként, elsősorban a szovjet utódállamokban, az új európai uniós tagállamokban, valamint az EU-val szomszédos kelet-európai és nyugat-balkáni országokban. A szervezet munkatársai gyakran vesznek részt megfigyelőként ezekben az országokban a választásokon.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalától (EBESZ/ODIHR) 17-en regisztráltak megfigyelőként.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől 23-an regisztráltak.

Mexikó nagykövetségének 6, a brit, francia, holland és norvég nagykövetségnek 5-5, a svédnek 4, a mongolnak és az orosznak 3-3, a kanadainak 2, az iráninak, a japánnak, a spanyolnak és a svájcinak egy-egy munkatársa regisztrált a választásra.

Emellett a koszovói központi választási bizottság öt, a koszovói választási panaszbizottság 10, és a koreai nemzeti választási iroda 7 munkatársa is jelentkezett megfigyelőként.

Mindezeken túl a Nemzetközi Roma Szövetség (International Romani Union) két tagja is regisztrált.

Négy évvel ezelőtt 160 nemzetközi megfigyelő regisztrált a választásra - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ti kamuztok, 2018.04.06 20:19

@Demokrata Hungarofil: "Jelentkezzen az, aki úgy gondolja, hogy a nép a vasárnapi országgyűlési választáson a tökéletlen Al Fletót, az iszlám- antiszemita-buzibár- provokátor Vonót, Karácsonyfa Kaméleont vagy Szelecske-Fingocskát fogja megválasztani!"

Te öreg, én, és még rajtam kívül, vagy 3,5 millió Magyar ember azt üzeni, hogy el lesztek takarítva, a Magyar nép gondoskodik erről, mert azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, "de azért a víz az úr"! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Demokrata Hungarofil, 2018.04.06 20:18

Jelentkezzen az, aki úgy gondolja, hogy a nép a vasárnapi országgyűlési választáson a tökéletlen Al Fletót, az iszlám- antiszemita-buzibár- provokátor Vonót, Karácsonyfa Kaméleont vagy Szelecske-Fingocskát fogja megválasztani!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html