Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyugat-európai merényletek fényében nem meglepő, hogy nemzetközi együttműködés zajlik a nemzeti titkosszolgálatok között, de arról nincs információ, hogy a magyar hatóságok milyen adatokat és kikkel osztanak meg. A TASZ próbált a témának utánajárni, kérdéseikkel felkerestek két minisztert és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökét is.

Az Alkotmányvédelmi Hivatalért, Nemzetbiztonsági Szakszolgálatért és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző központért felelős Pintér Sándor belügyminiszter válaszából kiderült, hogy a miniszter nem kezel a kérdéssel kapcsolatos adatokat.

Szintén felkeresték Lázár Jánost, aki az Információs Hivatalért felel, de neki sincs a birtokában olyan információ, amely meg tudja válaszolni a kérdést.

Az Országgyűlési Nemzetbiztonsági Bizottság sem kezel ilyen adatokat, de Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke Pintér Sándorhoz és Lázár Jánoshoz irányította a társaságot. (Katasztrófa felé sodródunk - túl későn jött a figyelmeztetés?)

A TASZ problémásnak tartja, hogy nem kapott választ a kérdésére, jelenleg nemzetközi szinten keresi a kért információkat.