Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem nyilvános adat a Széll Kálmán tér átépítésének tételes elszámolása - írja a Népszabadság mai számában. Március közepén lezárták a rekonstrukció első szakaszát. A kivitelező konzorcium két tagja - a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., valamint a WIS Holding Befektetési és Kereskedelmi Zrt. - benyújtotta az első, 266,2 millió forintról, a szerződéses összeg öt százalékáról szóló számlát a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-nek.

A cég honlapján olvasható teljesítésigazolásban a nyújtott szolgáltatásnál csupán a projekt megnevezése szerepel, amelyből nem derül ki, hogy pontosan mire költötték a fenti összeget.

A BKK a Népszabadság részleteket firtató kérdésére azt válaszolta, hogy a teljesítési igazolásokhoz tartozó tételes elszámolásokat - vagyis azt, amiből kiderülne, hogy pontosan mire is fizetik ki a számla ellenértékét - nem adja ki, "mert azok szoros összefüggésben állnak a nyertes ajánlattevő részéről üzleti titoknak nyilvánított árazott költségvetéssel". A BKK Zrt. álláspontja szerint "a teljesítési igazoláshoz tartozó tételes elszámolások nyilvánosságra hozatala olyan adatokhoz - védett ismerethez - történő hozzáférést eredményezne, amelyek megismerése a nyertes ajánlattevő kivitelező konzorcium üzleti tevékenységére nézve aránytalan sérelmet okoz". A független mérnök megküldött igazolásában is csak annyi szerepel, hogy az első építési szakasz munkái maradéktalanul elkészültek.