Titokban döntenek a Malév-járatok sorsáról

Egy-két hónap múlva derülhet ki, hogy mely cégek repülhetnek azokon az útvonalakon, amelyeken egykor − bilaterális egyezmények alapján − a Malév szállította az utasokat. A hatóság szerint az eljárások nem nyilvánosak.
Diószegi József, 2012. július 10. kedd, 06:08
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Egy-két hónap múlva derülhet ki, hogy mely cégek repülhetnek azokon az útvonalakon, amelyeken egykor − bilaterális egyezmények alapján − a Malév szállította az utasokat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) lapunk kérdésére nem közölt részleteket arról, hogy mely társaságok pályáztak a légi útvonalakra. Az NKH szerint az eljárások nem nyilvánosak, így a Légügyi Hivatal nem hozhatja nyilvánosságra a részleteket. A tel-avivi jogosultságra július 4-ig, az ukránra pedig július 6-ig nyújthattak be kérelmet a jelentkezők. Az érdeklődők e napokon még postára adhatták kérelmüket, így a postai átfutás miatt még érkezhet kérelem. A közigazgatási hatósági eljárás azonban ezen időpontokban megkezdődött, határideje harminc nap, ami bizonyos körülmények esetén további harminc nappal meghosszabbítható − hivatalos eredményre így legkésőbb szeptember első napjaiban lehet számítani az NKH szerint. A hivatal néhány hete − cégnevek említése nélkül − arról tájékoztatott, hogy egy-egy ajánlat már érkezett. (A Wizz Air és a Travel Service a Malév leállása után nem sokkal már sürgette a hatóságot a mielőbbi kijelölésre.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.07.10 12:43

Minek a nyilvánosság! Zavaró dolog, a jó döntések lefüggönyözött, sötét szobákban születnek, ahol egy, max. két ember van jelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.07.10 12:19

HaHaHa!!!
Van-e fogadóiroda amelyik a tel-aviv-i jártra az Elal ellen fogad.
Vajon a 23:45-ös utolsó járat chek-in-jét le mernék-e adni az RTL klubbon?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html