Titokban megállapodott a kormány a CEU-ról?

Már csak az aláírások hiányoznak a magyar kormány és New York állam közötti megállapodásról - értesült a hvg.hu. A kormánynak most már csak azon főhet a feje: hogyan adja el a nyilvánosság felé, hogy mekkora engedményeket tett a főellenség, Soros György egyetemének.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 29. péntek, 12:27
Fotó: Napi.hu

A szövetségi megállapodás után információink szerint múlt hétre az anyaországbeli kampusz kérdését is sikerült megoldania a CEU-nak - méghozzá a kormánynak is elfogadható módon, így gyakorlatilag csak az aláírások hiányoznak a magyar kormány és New York állam közötti megállapodásról, amelyet az egyetem további működésének feltételéül szabott a felsőoktatási törvény áprilisi módosítása - írja a hvg.hu.

A CEU információink szerint a New York állambeli Annandale-On-Hudson-i székhelyű Bard College-dzsal kötött olyan együttműködési megállapodást, amely alapján az ott folytatandó képzéseit a kormány betudja az anyaországban folytatott oktatási tevékenységnek.

A CEU működésével szembeni gyakori kormányzati érv volt a lex CEU tavaszi vitájakor, hogy az olyan egyetem nem egyetem, amelynek "nincsenek falai" (vagyis nincs saját amerikai kampusza), de a törvény elfogadása után is sokáig úgy tűnt, hogy - ha nem akarja elveszíteni működési engedélyét - az intézménynek óriási anyagi és adminisztratív ráfordítással saját képzőhelyet kell létesítenie az Egyesült Államokban.

A másik, korábban teljesíthetetlennek gondolt feltételtől - hogy a CEU székhelyéül szolgáló New York állam helyett az oktatási ügyekben hangsúlyozottan nem illetékes amerikai szövetségi kormánnyal kösse meg a törvényben előírt kétoldalú megállapodást már augusztusban visszatáncolt a kormány.

A megállapodás hivatalos aláírásának a hvg.hu szerint már csak egy adminisztratív akadálya van: meg kell várni, míg New York állam oktatási hatósága bejegyzi képzési jegyzékébe a CEU új, a Bard College-dzsal kötött együttműködésben indítandó képzéseit.

(Fotó: Szabó Zsuzsanna/Napi.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2017.09.29 23:14

@Green and White: te normális vagy?? ez nem focimeccs volt
mellesleg attól, hogy kényszerűen lesz (papíron) egy kampusza amerikában, mi fog változni? mitől lesz más az oktatás?
(mégeccer: ez egy egyetem, nem pedig focicsapat)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.09.29 16:41

@Green and White:
ez tudod mit jelent?
"A CEU információink szerint a New York állambeli Annandale-On-Hudson-i székhelyű Bard College-dzsal kötött olyan együttműködési megállapodást, amely alapján az ott folytatandó képzéseit a kormány betudja az anyaországban folytatott oktatási tevékenységnek."

hogy papiron lesz kepzes amerikaban, valojaban semmi nem valtozik. orbanek azt akartak elerni, hogy a ceu-t bezarjak, ezert beleraktak 2 olyan tetelt is, amit kijogaszkodtak, hogy ugyse lehet teljesiteni. a felzudulast kovetoen pedig mar csak azon dolgoztak, hogyan faroljanak ki a 22-es csapdajabol. az egyik az lett, hogy a fenti latszatmegallapodast elfogadjak kinti oktatasnak (ez egy vicc), a masik, hogy nem is ragaszkodnak mar a szovetsegi kormanyzathoz.

a vegeredmeny, hogy lett egy tok felesleges torveny, hiszen amire keszult azt nem teljesiti, csak papiron, ami meg mindent elbir. cserebe csinaltak egy joa adag belfoldi es kulfoldi hiszteriat, aminek a haszna az volt, hogy:mi is a haszna?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2017.09.29 13:58

@Green and White:
Kedves Fradi Drukker!
Szeretném módosítani a szakszerű értékelést!
A történet ideális véget ért, mindenki nyert.
A CEU teljesíti a magyar törvényi előírásokat.
A diákok még jobb körülmények között tanulhatnak.
Valójában egyetlen kérdés marad nyitva, hogy most az NGO.-s fizetett ügynöki miért fognak balhét csapni.
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Green and White, 2017.09.29 13:47

Nem szégyellik magukat mint újságírók. Titokban? Az hát. Még jó, hogy a kormány nem könyörög, hogy legyen már New York államban egy kampusz. Eddig volt? Hát nem volt. Most majd lesz. A cím pedig úgy helyes,hogy. Vesztett a Soros által üzemelt Central European University !!!! Magyarul CEU.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html