Irtózatosan gyors átszervezés folyik a kormányban

Őrült tempóban szervezi át a kormány a települések fejlesztési pályázatainak kezelését: a belügyi tárcához került az ügy az emberminisztériumtól, amely egymás után veszti le a felügyelete alá tartozó szakterületeket.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 26. hétfő, 08:06
Fotó: Pixabay

Pintér Sándor miniszternek vagy az általa kijelölt minisztériumi vezetőnek kell jóváhagynia a települések pályázatait - írja a Népszava. A héten jelentették be, hogy a felsőoktatási képzés teljes irányítása átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM), de eddigi gazdája, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csonkolása már májusban megkezdődött. Akkor a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság költözött át a Belügyminisztériumba (BM).

A napilap információi szerint ezek a lépések egyértelműen a Kásler Miklós irányítása alatt működő apparátus gyengeségére vezethetők vissza. Fideszes településvezetők állították a Népszavának, hogy a miniszterelnök hónapokat várt a felzárkóztató csomagra, majd az erős kezű vezetőként elkönyvelt Pintér Sándor belügyminiszterre bízta a területet.

Nemcsak arról van szó, hogy a belügyminiszter dönt minden helyi ötletről és pályázatról, hanem arról is, hogy mindezt rohamtempóban, mindössze 21 nap alatt akarja teljesíteni. A BM sajtóirodája elárulta a napilapnak, hogy a Magyar Falu Program kivételével minden elkészült pályázatnak hét napon belül el kell jutni hozzájuk és hét nap alatt el kell dönteni, hogy javasolják-e a miniszternek a program támogatását, majd a vélemény alapján Pintér Sándor vagy az általa kijelölt belügyi vezető dönt a terv sorsáról újabb egy hét alatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2019.08.26 12:25

Káslert a fenébe, az egész szerkezetet meg a feladatokhoz igazítani ! Ahogyan korábban azt mindenki igyekezett megtenni. A fidesz, orbán ezt a mostani szervezetet a káderhiány miatt hozta létre, most sincsnek többen, de sokkal, több szájat kell betömniük. így aztán a színvonal megy tovább lefelé. Most ott taunk , hogy egy kifejezetten aszociális gazember fog hét nap alatt dönteni közösségek ügyeiről ! Nem szégyelljük mi ezt a kormányt. meg magunkat ezért a kormányért ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

LHedvig, 2019.08.26 12:14

Nm egyszerűbb Kásler azonnali leváltása? Erről már egy hónapja is volt szó, de akkor valamiért haladékot kapott. Bizonyára nagyon fontos a pályázati anyagokkal történő átszervezés, de még fontosabb lenne az egészségügy és az oktatásügy tisztába tevése. Vagy tévedek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html