A növekvő autóipari kereslet nyomán 6700 szakképzett dolgozót készülnek alkalmazni a cégnél, valamint végzősöket és gyakornokokat is. A 10 ezer új alkalmazott közül 4 ezren a cég németországi üzemében dolgoznak majd, 1300-an pedig az Egyesült Államokban, a Daimler észak-amerikai teherautó-gyártó üzemeiben.

Az új alkalmazottak egy részét - erről konkrét adatokat nem közöltek - a cég új magyarországi, indiai és mexikói üzemébe veszik fel. Az erős kínai és amerikai kereslet segítette a Daimlert, hogy tavaly újra nyereséges legyen. A cég 260100 főt alkalmazott világszerte a tavalyi év végén.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint minden az előzetes tervek szerint halad, és 2012 első negyedévében legördül a futószalagról az első eladásra gyártott kecskeméti Mercedes-Benz személygépkocsi.

Februárig már 720 magyar dolgozó áll a Mercedes-Benz alkalmazásában. A 2011-es év végére a gyár dolgozóinak létszáma el fogja érni a kétezret, ebből a tervek szerint 1700 magyar munkavállaló lesz. Elmondta, hogy a termelés beindítása után a beszállítókkal együtt a régióban közel tízezer embernek fog munkát biztosítani a kor legmagasabb technikai színvonalán kecskeméti épülő gyár. 

A gyár területén kialakítandó telephelyen öt logisztikai szolgáltató fogja a gyártás folyamatosságát biztosítani, ezek önmagukban 800 embert foglalkoztatnak majd. A Mercedes-Benz a képzésre is komoly hangsúlyt helyez, Kecskeméten 500 fiatal vesz részt képzésében, valamint a helyi főiskolával is hosszú távú együttműködést kötöttek.

Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyártanak majd.