Tízmilliárdok áramlanak a határon túlra

A magyar-magyar közös fejlesztésekre mintegy 130 milliárd forintnyi közvetlen uniós forrás áll rendelkezésre - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Napi.hu, 2015. november 26. csütörtök, 13:42
Fotó: Napi.hu

A 2020-ig tartó tervezési ciklusban folyamatosan közvetlen tenderek nyílnak az Európai Unió tagállamai és sok esetben harmadik országok részére is. A nagyrészt határokon átívelő együttműködésben is megpályázható kiírások számtalan új lehetőséget kínálnak az unió 13 milliós magyar nemzeti közössége számára. A Duna régió magyar nyelvű közösségének tagjai így hidat jelenthetnek az aktívabb pályázati szemlélet kialakításában és a szomszédos országokkal való sikeres együttműködések elindításában - jelentette be Kiss Antal, az NFM miniszteri biztosa.

Az elérhető forrásokat bemutató internetes felület sikere egyértelmű, az oldalletöltések száma néhány hónap alatt meghaladta a 320 ezret. A magyar nyelvű pályázati honlap látogatói a vállalkozásfejlesztés, a klímapolitika, a tudomány-innováció, az egészség-sport és a kultúra szakpolitikai programjai iránt érdeklődnek. Az oldal népszerűsége igazolja azt a kormányzati szándékot, hogy a közvetlen uniós kifizetésű források elnyerésében is támogatni kell a magyar pályázókat, éljenek bárhol Európában - mondta Kiss Antal.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.26 16:42

helyes ...,összenő ,ami összetartozik 1500 éve ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html