Tízmilliárdok mennek el idén a Liget Budapest projektre

Idén 50 milliárd forintot költenek a Liget Budapest projektre, többek között az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központra, a Magyar Zene Házára és a Közlekedési Múzeumra - mondta Baán László miniszteri biztos a Magyar Időknek.
Inforádió, MTI, 2017. január 14. szombat, 10:32
Fotó: Napi.hu

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a tervek szerint 2018-ra készül el, a Magyar Zene Háza és a Közlekedési Múzeum kivitelezési határideje 2019.

Az Olof Palme-házat felújítják, vendéglátó- és rendezvényhelyszínként hasznosítják. A Városligeti Színház és a Felvonulási tér alatt 800 férőhelyes mélygarázs épül. Idén elkészülnek az Új Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, valamint a táj- és kertépítészet kiviteli tervei.

A zöldterület három ütemben újul meg. A 15 milliárd forint értékű parkfelújítással a Városliget zöldfelülete jelentősen nőni fog. A rekonstrukció egy időben legfeljebb a park harmadát érinti, így a Városliget végig látogatható lesz. Az egyik elsőként elkészülő elem a nagy játszótér lesz az újjáépülő színház közelében. A pályázati kiírás szerint a példa a londoni Kensington Parkban Diana hercegnő emlékére épült játszótér.

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója idén befejeződik, és az év végétől megkezdődhet a visszaköltözés - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK