A szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelésével kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulás címén a 2017-2019. költségvetési évek előirányzatait érintően legfeljebb 10 milliárd forintot fordítanak.

Ezt a keretet a Magyar Honvédség tűztámogató képességének fejlesztésére, a szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelése érdekében szükséges tüzérségi eszközök és lőszerek beszerzése fordítja a Honvédelmi Minisztérium.

Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg a "Magyar Honvédség légtérellenőrző és légvédelmi rendszere azonosítási képességének hosszú távú biztosításával kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulásról" szóló határozat. E szerint a Magyar Honvédség szükségleteinek megfelelő korszerű katonai rádiólokációs azonosító berendezés, valamint a kapcsolódó logisztikai támogatási és szolgáltatási feladatok beszerzése érdekében 2018-2023. költségvetési év előirányzatait érintően ugyancsak legfeljebb 10 milliárd forintos kötelezettségvállalást hagyott jóvá a kormány.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Marjai János