Tízmillió forint támogatást kap az ELTE infromatikusképzésre

Az ELTE Informatikai Kara és a GE Healthcare széleskörű együttműködést megalapozó keretmegállapodást kötött az oktatás, a kutatás és a fejlesztés segítése érdekében - áll a cég közleményében. Ennek keretében a 2011-12-es tanévben 10 millió forint támogatást kap az ELTE Informatikai Kara.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 13:52
Fotó:

A megállapodás egyik legfontosabb célja olyan szoftverfejlesztő mérnökök képzése, akik a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel dolgozhatnak majd olyan fejlesztéseken, amelyek hozzájárulnak a népességet sújtó gyakori betegségek korai észleléséhez.

Ennek megvalósításához a GE Healthcare hosszú távú támogatási programmal járul hozzá, amely az anyagi támogatáson túl gyakorlati szakemberekkel, ösztöndíjakkal támogatja az egyetemet és a hallgatókat. A végzett diákok a GE Healthcare budaörsi fejlesztőközpontjában is elhelyezkedhetnek majd.

A megállapodás legfontosabb elemei
• Lehetőségeikhez mérten fejlesztik az ELTE alap-, mester- és posztgraduális más irányú informatikai szakirányának oktatási és kutatási tevékenységének feltételeit

• A GE Healthcare lehetőségeihez képest ösztöndíjat biztosít az ELTE MSc és PhD hallgatóinak, valamint e hallgatók egyetemi témavezetőinek a GE Healthcare által fontosnak tartott ipari fejlesztésekben való részvételre;

• A jövőben induló szoftvertechnológiai tárgyú fejlesztési projektekben lőnyben részesítik egymást kutatói partnerként.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK