Tízmilliós lelépési pénzeket kaphatnak a közszolgák!

Döntés még nem született, ám komoly bürokráciacsökkentést ígér a kormány nevében Lázár János. A kormányhivatalnokok akár tízmilliós lelépési pénzt is kaphatnak, ha önként mennek.
Napi.hu, 2016. február 4. csütörtök, 13:33
Fotó: Napi.hu

A kormányhivatalokban dolgozó 36 ezerből 6 ezer ember elküldnek az idei második félévben - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Önkéntes kilépési program is indul a közszférában, akár 5-10 millió forintos lelépési pénzeket is fizetnek, amennyiben a versenyszférában helyezkedik el a köztisztviselő. A távozó nyugdíjasok helyére nem vesznek fel új munkatársakat. Ezek még csak tervek, döntés később születik, de a határidő szoros, hisz az elbocsátások már a második félévben megkezdődnek.

A maradókból épül fel az új "állami tisztviselői kar", ahol viszont 50 százalékos béremeléssel tervez Lázár. A miniszter szerint komoly munkaerőhiány van Magyarországon, így a kilépők biztosan állást találnak a munkaerőpiacon.

Lázár János a 2017-es költségvetésben a bürokráciacsökkentés jegyében 15 százalékos létszámkorrekcióra tesz javaslatot a központi államigazgatási szerveknél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.02.04 16:44

No elmennek a sunyiba. Eddig is milliárdos károkat okoztak a magyar gazdaságnak, és akkor még most is fizetnek nekik? Itt tényleg hülye aki adózik. Így folynak el a befizetett adói.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gadam0114, 2016.02.04 14:54

Azt azért tudni ,hogy közszférában egy egyetemi diplomás 100 ezer forintot keres, 2 év után emeli ka fizetését olyan 5-6000 forinttal bruttóban. Továbbá én meglátásom szerint, itt az lesz,hogy az intézmények ahonnan a leépítés lesz, nem a nyugdíj előttieket vagy aki 30 éve van a cégnél foglyák kirugni, hanem aki 1-2 éve fiatalokat, miért is ? mert nekik nem jár végkielégítés, nem kell 10 milliót kifizetni neki. MEgint a fiatalok fognak szívni, aztán csodálkoznak hogy mindneki külföldre megy. Ez egy akkor kamu, a magyar állam nem arról híres hogy 10 milliókat csak úgy osztogat, bár bizonyos emberek nagyon jól fognak járni . Bürokrácia csökkentés, mióta a fidesz hatalomra került csak bürökratikusabb lett minden .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html