Több mint 150 millióba került 3 budapesti focimeccs rendőrségi biztosítása

Több mint 150 millióba került három budapesti focimeccs rendőrségi biztosítása. Ez nagyjából akkora összeg, mint Erdogan védelme volt a török elnök budapesti látogatása idején.
Szabó Zsuzsanna, 2020. január 21. kedd, 07:33
Fotó: Shutterstock

Összesen 154,4 milliót költöttek tavaly három nagy budapesti futballesemény, az FTC-Újpest, a magyar-szlovák válogatott meccs valamint az FTC CSZKA Moszkva biztosítására - közölte a Népszava kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A május 4-i FTC - Újpest 46,5 millióba, a magyar szlovák válogatott meccs 66,1 millióba, az FTC - CSZKA Moszkva pedig 41,8 millióba került.

A Népszava megjegyzi, hogy a sportesemények biztosítására költött pénz ennél magasabb, mert év közben más kisebb mérkőzést is felügyel a rendőrség, ráadásul a jelentős költségek ellenére nem sikerült minden rendbontást megelőzni. A fent említett három meccs után például voltak verekedések.

A BRFK szerint 51 embert gyanúsítanak meccsekhez köthető bűncselekményekkel, akár súlyos testi sértéssel is, de a rendőrség decemberi válasza szerint egyiküket sem tartóztatták le.

A fent említett 154,4 milliór forint közelíti azt az összeget, amennyibe Recep Tayyip Erdoğan török elnök november 7-i budapesti látogatásának biztosítása került. Akkor ez az esemény az ORFK-nak 176 millió forintba, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak pedig 67 millió forintjába került - emlékeztet a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pistapapa2, 2020.01.21 09:49

A "profi" klubbok fizették a nézőtéri bevételből,vagy a magyar közmunkás és minimálbéres,vagy a nyugdíjas "aprója" is benne van? Mert ha az utóbbi az igaz,akkor Orbán a világ legnagyobb gazembere.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html