Az ellenőrzés 2695 vendéglátóhelyre, 633 élelmiszer-előállító és 2331 élelmiszer-kereskedelmi egységre, 607 rendezvényre kitelepült vendéglátóegységre, valamint gyermektáborokat ellátó 6 főző- és 3 tálalókonyhára terjedt ki. Az ellenőrök 185 esetben figyelmeztettek, 29 alkalommal pedig korlátozták az adott vállalkozás tevékenységét.

Laboratóriumi vizsgálatnak 133 tételt vetettek alá a szakemberek, akik kiemelt figyelmet fordítottak a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokra, a grilltermékekre, a fagylaltokra, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.

A szezonális akció az őstermelői tevékenységre is kiterjedt: az idén nyáron 877 őstermelőt ellenőriztek, a szakemberek 53 alkalommal kisebb szabálytalanságokat tártak fel. Eljárást 22 esetben indítottak azért, mert az őstermelő nem a saját gazdaságából származó terméket értékesített.

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében az Állami Halőri Szolgálat halőrei 71 Balaton környéki és 65 Duna menti vendéglátóhelyen ellenőrizték az eladásra kínált hal és haltermék származását. (A Nébih teljes beszámolója itt érhető el.)

Képünk forrása: Katona Vanda/Napi.hu