A 33 éves kecskeméti férfi futárként dolgozott, feladata a megrendelt küldemények kézbesítése volt. A kiszállításokat követően a vádlottnak a kiszállított csomagok ellenértékével napi szinten el kellett volna számolnia a munkaadója felé, de a nagyfokú bizalom miatt erre mégsem ilyen gyakorisággal került sor.

2017. november 27. és 2018. január 10. között, a zsúfolt karácsonyi időszakban a vádlott 20 esetben a rábízott küldeményt kézbesítette ugyan a címzettek részére, azonban e csomagok ellenértékét munkáltatójának nem adta át, hanem a csomagokért átvett összegeket jogtalanul eltulajdonította. A férfi rendszeres haszonra törekedve alig másfél hónap alatt 20 csomag árával, összesen több mint 2,6 millió forinttal nem számolt el - derül ki a főügyészség közleményéből.

A saját zsebre dolgozó futár a fenti összegből utóbb két alkalommal összesen 1500 eurót megtérített a futárcégnek, egyik ismerőse pedig további 200 ezer forintot fizetett meg a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kárból összesen 665 560 forint térült meg. A futárcég kérte a fennmaradó kára megtérítését.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja és vele szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság kötelezze őt a futárcégnek okozott kár megtérítésére. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.